V rodině Petráčkových se stejně jako v dalších rodinách na Hořicku stáčely hořické trubičky po domácku několik generací. Do kraje přinesl tento zvyk podle legendy už v roce 1812 osobní kuchař císaře Napoleona, když se zde zotavoval ze svých válečných zranění. Petráčkovi mají ale recept vlastní, vylepšený léty zkušeností.
Roku 1992 manželé Josef a Marcela Petráčkovi prodali svou první trubičku. Trpělivou a tvrdou prací se jim podařilo postupně rozšiřovat výrobní kapacity. Také sortiment se od té doby rozrostl a obsahuje sypané i plněné trubičky v balení rodinném i v kapesním. Rodinná atmosféra a týmový duch, který se vytvořil od počátku, zdobí firmu stále. Firma vyniká celkovou spolehlivostí a především vysokou kvalitou svých trubiček, která plyne z péče, kterou u Petráčkových věnují výběru surovin a samotnému procesu výroby.
V roce 2014 odstartovala kompletní změna obalů a inovace tváře firmy. Firmu přebírá nová generace rodiny. Vůbec nic se ale nezměnilo na náročné ruční práci, kterou zajišťují zručné cukrářky. Ty u Petráčků pracují již řadu let. Jejich zkušenosti jsou nenahraditelné. Hořické trubičky se totiž dodnes musí stáčet ručně na horké plotýnce.
Tradici rodinné výroby hořických trubiček lidé v našem malebném podkrkonošském městě udržují již více než dvě staletí. Tajemství hořických trubiček se tu dědí z pokolení na pokolení. Kouzlo spočívá v přesném poměru ingrediencí a zručnosti. Hořické trubičky se totiž musí stáčet ručně – strojová výroba není přípustná.
Při nákupu nad 1 750 Kč
Stabilní zázemí
Platba s GoPay
Obdržíte dárek